Aktiveringskurser - för alla hundar

Nyfiken på kurs? Vi har nya startdatum löpande Läs mer

Hundkurser vår sommar 2022

Vi finns i Helsingborg, Kävlinge, Lund & Köpenhamn - alla raser är välkomna på våra kurser!

AKTIVERINGSKURSER - för alla hundar

Dags att lära hunden roliga aktiviteter på sommaren och som går att träna inomhus när det är kallt ute eller regnar? Få inspiration och nya idéer samt prova på olika aktitivetsområden!


 

AKTIVERINGSMIX

        - Ha kul med hunden!


Här tränar vi och provar på en kombination av flera olika typer av aktivering. Vi tränar:


  • Nose Work introduktion inom de 4 olika sökområden. Hunden lär sig jobba nyttigt med nosen - en kul aktivering som alla hundar älskar och ger dig en nöjd och glad hund i vardagen.
  • Vardagsapportering du lätt och nyttigt kan göra med hunden i vardagen, hämta mattes nycklar, stada undan, hämta en öl til husse i ölskåpet o.s.v.


En rolig kurs som ger dig massor av inspiration till nyttig aktivering samt hur du och hunden kan ha roligt tillsammans i vardagen. Förkunskaper: valpkurs eller vardagslydnad 1. Kursmaterial ingår.

(Obs. kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter)HELSINGBORG

/Vallåkra Wideröra Gård

startdatum:


Anmäl intresse!


KÄVLINGE/LUND

startdatum:


Anmäl intresse!


 

DOG PARKOUR


Dogparkour är balansträning för din hund! En bra balans ger hunden en bra kroppskontroll och gör bland annat att hunden blir mer självsäker, också i andra situationer.


Här lär du din hund att balansera, ta sig över, under och igenom olika typer av hinder – det bästa av detta är att dessa hindar redan finns i omgivningen!  Du kanske inte har tänkt på det innan, men omgivningen är full av möjligheter! Denna typ av träning är dessutom med till att förbättre kontakten mellan dog och din hund, inklusive att den blir mer följsam.


Dogparkour har många positiva effekter på hunden, detta förutsatt att träningen bygger på positiv förstärkning Hundens koncentrationsförmågan ökar, musklerna utvecklas och självkänslan stärks plus att är roligt att träna hund! En fantastisk rolig och bra aktivering för hunden - både mentalt och fysiskt!


Kursmaterial ingår i kursen!

LUND  City

startdatum:
Anmäl intresse!Aktivering & Nosarbete

   Att aktivera hunden med nosarbete är kanske bästa  sättet att berika din hund?Att låta hunden arbeta med nosen är tillsammans med andra roliga aktiviteter något av det bästa du kan göra. Har din hund mycket energi då är detta en perfekt aktivering eftersom nosarbete är väldigt tröttande för hundar – det har även en stressminskande effekt och ökar självförtroende hos den osäkra hunden samtidigt med att hunden får utlopp för ett av sina grundläggande behov.


På denna kurs få du inspiration till roliga och nyttiga aktiviteter som du kan använda inomhus när det är kallt ute – övningarna går så klart också att göra utomhus, så vill du göra promenaden extra roligt kan du ta med dig övningarna ut i ”snön” . En kul kurs vart du lär din hund att känna igen och markera olika  doftämen.


Perfekt för alla som vill och behöver göra något nyttigt med hunden under den lite kallare tid på hösten eller vintern, eller för dig som önskar att träna tillsammans med andra hundar under lättare former var hunden också behöver social träning. Inga förkundskapar krävs – för alla i alla åldra! En rolig och givande kurs. Max 6 deltagare på kursen.

                             

              Kursmaterial ingår i kursen!KÄVLINGE/LUND

startdatum:


Anmäl intresse!

Aktivering & Klossträning (Aktivering & Balansarbete)


På denna aktiverings kurs håller vi på med balansarbete i många olika varianter. Balansarbete stärker bl.a. hundens kroppskontroll, självförtroende och denna variant stärker också samarbetet & kontakten mellan dig och din hund.


Du får lära dig klossträning som normalt innebär att lära hunden bakdelskontroll - vid klossträning lär vi hundarna att stå med frambenen på en kloss och snurra runt på stället – inklusive kunna snurra både höger och vänster. Hunden lär sig att kontrollera sin bakdel genom att bara snurra med bakbenen. Tränar du lydnad kan detta vara till hjälp att lära hunden en bra grundposition (fot) eller hålla positionen oavsett hur föraren går, backar eller svänger – eller att få en följsam hund på promenaden. För att lära in detta och finslipa momentet använder vi klicker.


En mycket rolig aktivitet som går alldeles bra att arbete med inomhus när det regnar eller är kallt ute. Inga förkundskapar krävs – fast det kan vara en fördel om du och hunden har tränat med klicker innan, men inget krav. Max 6 deltagare på kursen.


                                                                                        Kursmaterial ingår i kursen!


Kävlinge/LUND

startdatum:


Anmäl intresse!


Aktivering & Stresshandtering


Vilken typ av aktivering passar just till dig och din hund? Här jobbar vi med alla områden inom aktivering: ”Nosarbete”, ”Balansarbete”, ”Problemlösning” och ”Inlärning” på ett roligt sätt.


Du får lära dig om de olika områden och vad de är bra för, exempelvis hur stärker du den osäkra hunds självförtroende och bygger upp en bättra kontakt så du får en trygg hund - och hur ska du aktivera hunden där aldrig blir trött och alltid har MASSOR av energi när ni kommer hem från promenaden? – du får lära dig tänka utifrån just din hunds behov: vilken typ av aktivering, hur lite/hur mycket av de olika varianter som passar bäst för dig och din hund.


En intressant och givande kurs var vi håller på med aktiviteter som går att göra både inomhus och utomhus. Inga förkundskapar krävs – för alla i alla åldra! Max 2 deltagare på kursen.


Kursmaterial ingår i kursen!


Kävlinge/LUND

Anmäl intresse!Aktivera din hund på rätt sätt - och få en glad och nöjd hund i vardagen

Att gå en aktiveringskurs kan också vara ett bra sätt att socialisera hunden på!