Om Oss

Nyfiken på kurs? Vi har nya startdatum löpande Läs mer

Hundkurser vår sommar 2023

Vi finns i Helsingborg, Kävlinge, Lund & Köpenhamn - alla raser är välkomna på våra kurser!

Karina M. Nielsen - innehavare & proff. tränare


    Född 1973, utbildad djurvårdare från Aalborg Zoo i

    DK, specialiserad inom träning av djurparksdjur med

    positiv förstärkning/ klickerträning, utfodring

    m.m.,  har tidigare jobbat på olika djurparker inklusiv 

    med utbilding av  elever inom Zoobranschen i DK.,

    hon har har gått flertalet olika kurser i USA, England

    och Tyskland och har sedan 2007 - 2011 jobbat med

    undervisning inom hund- och djurparksområden på

    ett naturbruksgymnasium i Skåne.


Karina är sen många år tillbaka utbildat hundinstruktör hos forfattere och hundpsykolog Yrsa Franzén-Görnerup (Hand med Hund) samt  är Certifierad Service- och Signalhundsinstruktör. Hon har gått ett antal hundkurser och har med sina tidigare hundar deltagit i ett internationalt project, där hunden markerar en svamp som är farlig för grodor. Svampen har förorsakat att vissa arter av grodor idag är utrotningshotada. Samarbetspartnere inom detta  project: Michael O. Jørgensen från företaget BioZooInformation samt den danska forskaren Jos Kielgast. 


Karina valde i 2012 att fortbilda sig  till Service- och Signalhundsinstruktör genom SOS - Svenska Service- och Signalhunds Förbundet för att att kunna hjälpa och stödja människor med olika typer av funktionshinder inklusive diabetes och har tidigare också suttit i styrelsen inom SOS.


I 2015 blev hon Examinerad Noseworks Instruktör hos Svenska Noseworks Klubben snwk.se en helt ny hundsport som inom senaste åren också har kommit till Sverige och som pr 1 januari 2017 blev en officiell tävlingssport. Karina M. Nielsen är också utbildat domare i Nose Work  genom SNWK och har domare uppdrag över hela Sverige. För att alla deltagare ska få de bästa kursmöjligheter i Nose Work åker Karina varje år på fortbilding hos K9 i USA, landet var Nose Work ursprunglingen kommer ifrån. I 2020 påbörjade Karina en specialiserad specialsöksutbilding hos Lennart Wetterholm på Hundcampus i Hällefors vilken fortfarande pågår. 


Karina startade sitt företag i DK i 2006 och är idag innehavare av hundverksamheten: Sveriges You&Your Dog - HAVE FUN samt konsultföretaget AniZooMa, www.anizooma.com var hon tränade och utbildade folk i träning av djurparksdjur m.m.. Idag har verksamheten enbart fokus på hundträning och coaching inklusive utbilding av assistanshundar. Karina M. Nielsen är också innehavere at den danska sida diabeteshund.dk var ett pågående project pågår precis nu inklusive den svenska sida nosework.info. Inom båda verksamheterna hålls ett antal av kurser, föreläsningar och workshops. Önskar du att boka ett arrangement, välkommen att ta kontakt med oss.


Karina M. Nielsen

Baxter, hane, född 2007. Sammy, tik, född  2004. Ras: Australian Shepherd.

Specialsök- träning en kall vinterdag.


Jaco, hane, född 1997.

Amazon papegoja.

Viktigt med job på vintern - drevjakt.


Vallning, träning. Holland 2010 - JJ Ranch.


Skogen bjuder alltid på  aktivering oavsett årstid/ väder. Hiking höst 2012.

Dont dream your life away - live your dreams!

CV

Fritidsintressen:

Träning, natur &  naturvård

Jakt & vandring

Vallning

Nose Work, alla typer av sökarbete

Svamp, insekter

God mat & vin

Språk

Svenska

Danska

Engelska

Italienska

Tyska